25 Dec 2013

5 comments

PLANNER 2014 NEGERI JOHOR

Tahun 2014 menjelma tak lama lagi....
Seperti tahun lepas...macam biasa la..

Planner 2014 berpakej untuk negeri Johor!!!
(ada tarikh cuti sekolah + tarikh kelepasan am + tarikh gaji gov)

BOLEH TAMPAL DI BUKU RPH, TAMPAL DI MEJA PERIBADI ANDA!!

NANTI DULU !! GAMBAR INI BERESOLUSI KECIL

INGIN DOWNLOAD PLANNER 2014 INI??
KLIK SINI
MUAT TURUN FILE "2014 planner.rar" DAN EXTRACT FILE RAR INI..

SEBARANG MASALAH, RAJIN-RAJIN BERTANYA...
SILA MAKLUMKAN JIKA PERLU PEMBETULAN
TERIMA KASIH

18 Dec 2013

No comments
Posted in

Dokumen PBPPP



PBPPP (Penilaian Bersepadu Pegawai Perkhidmatan Pendidikan) adalah satu kaedah penilaian yang menilai kompetensi dan potensi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) berdasarkan konsep Tugas dan Tempat Bertugas (Job-Based and Work Place) mengikut standard prestasi yang ditetapkan selaras dengan Program Transformasi Kerajaan (GTP 2.0) dan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 – 2025.

Dapatkan dokumen berkaitan di halaman muat turun. Dokumen-dokemen seperti berikut:

Senarai semak untuk guru akademik
Manual AM pelaksanaan PBPPP
RPT KSSR Pendidikan Khas
Simulasi Guru (Untuk Cetak Instrument Keberhasilan)
No comments

Mula mengorak langkah...

kalau tak sekarang, bila lagi?

Aku mula terfikir kata-kata seorang rakan sekerjaku...

"Apa yang kau kejar dalam hidup ini?" Ringkas tapi cukup mendalam...

Kita kejar dunia,dunia makin menjauh.. Kita kejar akhirat, semua datang pada kita..

Jadi, aku cuba sesuatu yang aku mahir mengendalikannya...

Inilah dia....Semoga aku rajin berkongsi sesuatu di sini..hehehe

14 Aug 2013

No comments

Baru nak mencoret....

Assalamualaikum... selamat sejahtera pembaca sekalian..

dah lama aku tak post cerita di blog ni..kenapa ye..mungkin beberapa sebab..

1. kewujudan fb..lebih mudah aku share gambar dan story kontot kt fb...
2. kesibukan menjadi ayah..hehe..tak dapat buka laptop..uqail mesti dtg tepuk2 laptop..last skali, dia berdiri     atas laptop aku..huhuhu.. anak...anak...
3. aku ada galaxy tab..makanya nak share something dkt blog ni mmg malas ler...payah nak menaip..

mood nak menaip, tp malas nak taip dengan ayt dan tatabahasa yang betul..huhu..format pun belasah je la labu....

malam ni, jam di laptop 11.27pm, 14 Ogos 2013, aku menaip...huhu
aku di rumah mertua di Jementah..sempena cuti raya panjang ni... balik kampung isteri
anak pula tak sihat...bini pun tak berapa sihat..jd sambil berjaga malam, tunggu time anak makan ubat, aku pun merajinkan diri buka laptop..tiba-tiba rasa nak buka blog plak..

raya ni, anak aku tak sihat plak...demam, batuk, selsema..aku takut dia kena jangkitan paru-paru..sian nanti.. pagi tadi dh ke klinik mahkota di segamat..ramai orang kesian Uqail tunggu lama sangat..sampai tertido..

Uqail tak seceria seperti hari sebelum ini..dia banya meradang..barangkali badannya sakit-sakit.. di usia nak masuk 10 bulan, gigi dah 2 atas,2 bawah...kaki dah brtatih 4,5 langkah..nak cepat besar anak aku ni...

dalam kereta td, plastik ubat uqail penuh dgn muntah ummi..ummi pun mabuk mabuk..(mengandung ke??hehe) insyallah..UPT dah menunjukkan keputusan positif..tp tak bawak jumpa doktor lg...kt segamat ni doktor lelaki plak yg dia tau..so tunggu balik batu pahat la baru check..rasanya baru sebulan..baru sangat.. cuma kali ni ummi mabuk teruk tak macam masa mengandungkan uqail dulu..

Jadi dalam kereta, aku je la yang sihat..hehe.. tak berapa sihat gak sebenarnya.. kaki kanan aku ni masih terasa lenguh..walaupun dah berkurangan, tapi bila dukung uqail, mmg terasa sampai lenguh..maunya uqail dh 7 or 8 kilo aku rasa.. dia tak sihat ni, nak tidur sambil dukung je...

Ummi dah mabuk, ayah la yang kena dukung... tak pe la demi anak...hope Allah sihatkan aku untuk jaga keluarga aku..Allah sihatkan lah kami semua..

OK..jumpa lagi..berangan nak upload gambar uqail dari lahir sehingga sekarang...tunggu masa yang rajin..hehe

1 Jan 2013

1 comment

CUTI+GAJI GOV= PLANNER

SEMPENA TAHUN BARU 2013 DAN SESI PERSEKOLAHAN YANG BARU

DAPATKAN PLANNER 2013
KLIK GAMBAR UNTUK TUMBESARAN DAN SAVE

(jangan risau,nampak kabur. tapi print nanti cantik je..)

Semoga tahun 2013 ini lebih dimanfaatkan sebaiknya!!!
selamat mengajar semula cikgu-cikgu di Malaysia..!!!!


PLUS ++ PERINCIAN SESI PERSEKOLAHAN 2013