28 Nov 2009

Pengalaman Mula Tercatat

Empat hari di Institut Perguruan Guru, macam-macam yang dah berlaku. Sesi orientasi selama dua hari pada aku macam tak mencukupi untuk aku tau selok belok tentang IPG ni. Blok bangunan pun aku tak dapat nak explore lagi..( nak round malam-malam aku takut..ada hantu..hahaha) Biasalah blok bangunan ni dahulu kala merupakan hospital pada zaman Jepun menjajah. Ada bekas bilik wad, ada bekas bilik mayat.. Seram aku.. Lecturer di sini pun tak bagi guru-guru pelatih ni ronda-ronda ketika senja-senja.
Bilik yang aku duduk boleh dikatakan selesa. Ada tandas dalam bilik. Senang nak memerut. haha.. Dapat roomate dari Batu Pahat juga. Sebilik dua orang..Ok la.. masing-masing dah besar.. wat perangai sendiri je la..
Aku masuk kelas Pendidikan Khas 3..(PK 3).. Ada 18 orang.. 7 lelaki.. Dalam 57 orang guru pelatih (ada 3 kelas) aku seorang guru lelaki paling muda.. 23 tahun.. hohoho.. perempuan ada 3 orang 23 tahun..paling tua 34 tahun aku rasa..cikgu perempuan, cina..
Kelas agak padat.. mula pukul 8pagi, habis dalam 5 petang. Kelas kami ni padat sebab kami datang belajar semasa cuti sekolah je..tempoh dalam 1 setengah tahun..(kalau sepenuh masa maunya 3 tahun belajar)
Baru 4 hari, dah ada tugasan..huhuhu.. nasib baik la senang... teknologi di hujung jari..hehehe.. Ok la..aku masih bersemangat untuk belajar..Hope semangat ni masih ada sampai akhir nanti...
Selamat Datang Ke IPG Kampus Perempuan Melayu, Melaka.Ni la suasana dalam bilik.. Aku tak sempat kemas lagi..

Tu pintu tandas (yang ada selipar tu)..Lagi satu pintu beranda (ada ampai je kat luar tu)

Mercu tanda di pintu masuk

1 comment:

  1. Dah besar pun takut! bendelah ko ni?! =))

    ReplyDelete

selamat memberi ulasan