17 Dec 2009

Kenangan manis tercipta

Hari kedua terakhir berada di IPGM KPM Melaka..

Hari ini tiada kelas jam 8 pagi.. tetapi bukan bermakna kami semua boleh tidur sehingga jam 10 pagi.. Pagi - pagi lagi kami dah berkumpul di kelas untuk rehearsal aerobik.. Begini, jam 4.35 petang nanti (subjek Pendidikan Jasmani) kami diarahkan menegendalikan kelas aerobik.. jadi tiga kumpulan dibentuk. Lelaki satu kumpulan (ada 7 orang je). Masing-masing memerah idea untuk pergerakan yang hendak dibuat petang nanti.. Selesai berlatih kami terus makan untuk tengahari..

Waktu yang dinantikan pun tiba.. penat betul ikut aerobik merepek-repek ni.. aku ketawa je sepanjang kelas.. macam-macam pergerakan budak-budak ni buat..

Malam, kami ada jamuan di muara sg. duyung.. ramai orang cina datang untuk makan.. Kata orang, kalau tempat tu ramai Cina maknanya makanan kat situ sedap.. Aku tak fikir tu semua..yang penting RM30 yang aku laburkan akan ditebus dengan makanan. hehehe.. Kenyang la juga.. Selepas majlis, kami semua ke Melaka Mall.. Ada yang rancang nak tengok wayang.. tapi tak sempat sebab jam dah hampir 10 malam.. cerita avatar tu ambil masa 2jam 45 minit.. Bimbang lambat sampai ke kolej..

Keputusan dibuat, kita semua karaoke.. aku ikut je la.. karoke bilik kecik..orang sebelah nyanyi pun boleh dengar..tak best betul..huhu

Selepas itu, kami basahkan tekak di kedai makan yang terkenal dengan roti terbang..(dah masuk tv3 ni..) wat roti canai penuh skill.. jam 12 lebih kami masuk ke IPG.. selamat pak guard tak tahan..(surat kebenaran mentor dah kami bagi sebelum keluar tadi..hehehe)

Esok pagi ada 1 kelas.. habios jam 11pagi..lepas tu aku kena pulang terus ke Johor.. tapi kena jemput adik aku dulu di Maahad Muar.. Plan nak round-round Melaka sebelum balik Johor tak jadi..huhu.. lain kali je la..
Mata dah mengantuk..tidur la..

gambar ada..tapi tak sempat nak upload..ngantuk sangat la..

1 comment:

  1. Perenggan kedua terakhir ada salah.

    habis=habios

    camne boleh dapat gred 'A' masa UPSR? Musykil betullah... Lepas tu boleh cipta sajak lak tu, lagi pelik...

    ReplyDelete

selamat memberi ulasan